Dovolenka plná zážitkov bez starostí

 

Čo na dovolenke riešiť určite nechcete a ako sa vyvarovať prípadným problémom. Posvietili sme si na niekoľko prípadov, ktoré sa môžu prihodiť každému. Na toto si dávajte pozor. 

Jednoducho bez čakania a komplikácií

Faktom je, že v zahraničí sa bežne stretnete s akceptovaním platby za určité služby výhradne kreditnou kartou. Dobrým príkladom je požičovňa áut či rezervácia ubytovania. Ak kreditnú kartu nevlastníte, majte dostatok peňazí v hotovosti ako zábezpeku a pripravte sa aj na často zdĺhavé „papierovačky“.

S kreditnou kartou sú vaše peniaze v bezpečí

Prečo? Pretože nevyužívate vlastné peniaze, ale prostriedky banky, ktoré máte kedykoľvek k dispozícii. Kreditná karta vám môže slúžiť ako rezerva pre prípad neočakávaných výdajov. Zároveň v prípade zneužitia karty ostávajú vaše peniaze nedotknuté a banka bude svoje prostriedky vymáhať priamo od obchodníka, ktorý prijal zneužitú kartu.

Tip od nás: Kreditné karty od ČSOB vám poskytujú najdlhšie bezúročné obdobie na slovenskom trhu – až 55 dní. Ak počas tejto doby požičané peniaze splatíte, nebude vám účtovaný žiaden úrok.

Predvídajte aj zlé situácie

Náklady za nečakaný úraz alebo nevyhnutná hospitalizácia v zahraničí sa môžu vyšplhať do astronomických súm. V podobných prípadoch vám pomôže cestovné poistenie, vďaka ktorému budú náklady za liečbu v zmluvne dohodnutých limitoch kryté. Ak žiadne cestovné poistenie nemáte, viete si ho jednoducho zriadiť k svojej debetnej alebo kreditnej karte. Poistenie ku karte môžete využiť napríklad aj na stratenú alebo poškodenú batožinu alebo ak sa vaše auto, s ktorým ste sa vybrali na dovolenku, cestou pokazí a stane sa nepojazdným. V prípade nepojazdného vozidla poisťovňa dokonca prepláca aj náklady na ubytovanie. Informujte sa preto, či máte cestovné poistenie k platobnej karte platné a skontrolujte si, aké pripoistenia máte.

Tip od nás: S krátkodobým cestovným poistením od ČSOB máte kryté liečebné náklady v prípade choroby alebo úrazu na cestách v zahraničí až do výšky 300 000 €. Vybrať si môžete až z troch variantov podľa rozsahu poistnej ochrany, ku ktorým odporúčame dojednať si niektoré z pripoistení, v závislosti od vašich potrieb.

Súčasťou poistenia je 24/7 asistenčná služba, ktorá vám poskytne rýchlu pomoc a poradenstvo v rôznych ťažkostiach. Odporúčame preto uložiť si telefónne číslo na asistenčnú službu medzi kontakty, aby ste ho mali v prípade potreby rýchlo k dispozícii.

Doklady si bezpečne uložte

Ak idete na dovolenku letecky, svoje letenky si uložte do telefónu alebo do online priestoru, odkiaľ ich viete hocikedy vytiahnuť, prípadne vytlačiť. Zároveň si v zaheslovanej forme môžete uložiť aj osobné doklady seba a svojich najbližších. To isté platí, ak ste si rezervovali na diaľku auto v požičovni alebo ubytovanie v destinácii, kde ste ešte neboli.

Požiadajte o svoju novú kreditnú kartu ešte dnes a vašu dovolenku si budete môcť užiť bez obáv.