Letné vlaky: víkendové dobrodružstvá na celom Slovensku

 

Železničná spoločnosť Slovensko už po štvrtýkrát uviedla do prevádzky svoj úspešný projekt Letných vlakov. Od 17. júna do 17. septembra 2023 vás cez víkendy a sviatky zoberú na tie najkrajšie miesta na Slovensku. Komfortne, spoľahlivo a ekologicky.

Vlakom od západu po východ

Vlak predstavuje jeden z najpohodlnejších spôsobov objavovania krajiny. V prípade Slovenska sú nespornou výhodou aj nádherné výhľady, vďaka ktorým pre vás bude zážitkom už samotná cesta do cieľa. Toto leto máte na slovenských železniciach na výber zo siedmich doplnkových trás, ktoré vás zavedú na jedny z najkrajších turistických miest na Slovensku. Vyberte sa na výlet do Banskej Bystrice, Košíc, Zvolena či Štúrova. Práve linka z Košíc do Starej Ľubovne bola minulý rok najobľúbenejšia a využilo ju až 28 % cestujúcich letnými vlakmi.

Prečo zostať na Slovensku?

Byť turistom vo vlastnej krajine sa oplatí nielen z finančných dôvodov. Pomôžete slovenskému cestovnému ruchu a drobným podnikateľom, ktorých zasiahla pandémia a aktuálne sú skúšaní aj vysokou infláciou. ZSSK spolupracovala pri plánovaní letných vlakov s ministerstvom dopravy, krajskými organizáciami cestovného ruchu aj s agentúrou Slovakia Travel. Môžete si tak byť istí, že vás pridané spojenia zavedú do tých najzaujímavejších, starostlivo vybraných oblastí. A ak sa náhodou neviete rozhodnúť, na internete nájdete množstvo nápadov, kam ísť.

TIP: Cestovanie vlakom nie je žiadna veda, no existuje pár tipov, ktoré vám ho môžu uľahčiť. V našom blogu sa dozviete, prečo sa oplatí do vlaku zobrať aj bicykel a ako si najpohodlnejšie kúpiť cestovný lístok.

Cena, ktorá vás nebude bolieť

Letnými vlakmi sa môžete voziť za štandardné ceny, ktoré platia aj v bežných spojoch. Ak však toto leto chcete precestovať Slovensko krížom-krážom, zvážte nákup špeciálnych celosieťových lístkov SLOVAK. S jediným sedemdňovým alebo mesačným lístkom tak môžete cestovať v druhej triede všetkých vlakov ZSSK na našom území. Zakúpite si ho na každej stanici alebo jednoducho online v e-shope.

Len čo vám vyprší predplatné, vráťte sa do aplikácie ČSOB SmartBanking. V sekcii SmartSlužby+ si jednoducho kúpite lístok, miestenku aj skontrolujete meškanie. Platba prebehne bezpečne z vášho účtu a všetky lístky máte ihneď k dispozícii priamo v aplikácii.

Tip na záver: na výlete na východe

Máte už prechodené všetky historické pamiatky v Košickom kraji a chcete vidieť niečo viac? Alebo len hľadáte spôsob, ako si ozvláštniť výlet a podporiť lokálnych umelcov? Vďaka projektu Umenie na mieste X môžete navštíviť výnimočné umelecké diela v piatich lokalitách Košického kraja. Zádielska dolina, Senianske rybníky, Turzovské jazero, Herliansky gejzír a letohrádok Sans Souci v Iliašovciach – na týchto miestach sa prepája človek a príroda prostredníctvom exteriérových umeleckých artefaktov. Padajúcu kométu, neobyčajné slnečné hodiny a mnoho ďalšieho môžete vidieť toto leto v košickom regióne.

Ešte nemáte SmartSlužby+ ?

ČSOB s cestovaním nespája len ponuka cestovného poistenia. Keďže inovácie dnes zasahujú do každej sféry spoločnosti - dopravu nevynímajúc – vďaka ČSOB SmartBankingu už môžete nakupovať aj cestovné lístky. Rýchlo a moderne. V sekcii SmartSlužby+ vybavíte všetky cesty bratislavskou verejnou dopravou aj vlakmi po celom Slovensku. A zjednodušili sme pre vás aj parkovanie.

 

Objaviť SmartSlužby+