Poistenie pravidelných výdavkov a jeho užitočnosť (nielen) v čase pandémie

 

Rodinný rozpočet je alfou a omegou pri uhrádzaní pravidelných výdavkov, ktoré jej členovia majú. Jedná sa napríklad o mesačné platby za plyn, vodu, elektrickú energiu či mobilné paušály a internet. Preto najmä v časoch, keď vo svete zúri pandémia, je dôležité myslieť na schopnosť splácania pravidelných výdavkov.

Byť zabezpečený je zodpovedné

Pojem práceneschopnosť v posledných mesiacoch rezonuje spoločnosťou po celom svete. Odštartoval to príchod koronavírusu, ktorý má vplyv ako na svetovú ekonomiku, tak aj na peňaženky jednotlivých domácností. Niet teda divu, že náhly výpadok príjmu vie spôsobiť neľahkú situáciu aj dobre plánovanému rodinnému rozpočtu.

Mnohí sa totiž stali dočasne práceneschopnými z dôvodu onemocnenia vírusom alebo inou chorobou. To sa, samozrejme, odzrkadlilo na schopnosti splácať pravidelné výdavky a ohrozilo tak zdravé fungovanie rodiny z finančného hľadiska.

Najlepšie sa cítime, keď je rodina zabezpečená

Je tomu raz tak. Mať istotu, že vám nepredvídateľné výpadky príjmu nenarušia schopnosť splácať záväzky je naozaj užitočné. Poistenie pravidelných výdavkov od ČSOB vás chráni pred krátkodobými finančnými výpadkami počas vašej práceneschopnosti a vašu rodinu v prípade nečakaného úmrtia. Ponúkame ho k účtom Pohoda, Extra Pohoda a FUN. Na výber máte z dvoch variantov pre krytie PN – 125 € alebo 250 € mesačne. Pri zriadení poistenia nadobúdate:

  • Zabezpečenie príjmu v prípade výpadku z dôvodu práceneschopnosti .
  • Plnenie spätne už od prvého dňa, ak pracovná neschopnosť trvá aspoň 29 dní.
  • V prípade úmrtia poistné krytie 1 500 €.
  • Medifón (Informačná linka dostupná 24 hodín denne).

Nenechávajte to na náhodu a majte pocit istoty v prípade náhleho výpadku príjmu. Vďaka nášmu výhodnému poisteniu pravidelných výdavkov takúto situáciu zvládnete ľahšie. Pre zriadenia poistenia nás kontaktuje na infolinka@csob.sk, 0850 111 303 alebo v pobočke banky.