Pre ktoré poistenie sa rozhodnúť? Poradíme vám s výberom.

 

V súčasnosti existuje viacero typov poistení, ktoré poskytujú odlišné krytia a sú určené pre rôzne situácie. Aby sme vám ozrejmili rozdiely a uľahčili výber toho správneho, pripravili sme krátky prehľad, v ktorom dáme do kontrastu 3 druhy obľúbených poistení. Poďme sa teda spoločne pozrieť na porovnanie poistenia úrazu a života Spirit, životného poistenia Vital a napokon aj cestovného poistenia.

Poistenie úrazu a života Spirit

Naše najnovšie poistenie je určené všetkým, ktorí preferujú aktívny spôsob života a chcú byť chránení pred následkami úrazov. Mnohé úrazy totiž zapríčinia práceneschopnosť, respektíve dočasný výpadok príjmu, zatiaľ čo z dôvodu nevyhnutnej liečby sa naopak zvýšia náklady na rehabilitáciu. Je však dôležité spomenúť, že úrazy sa nestávajú zákonite len pri športoch. Vyskytujú sa aj napríklad cestou do práce, v domácnosti, či priamo na pracovisku.

Poistenie Spirit je preto vhodné využívať celoročne a dlhodobo, môžete si ho však tiež uzatvoriť iba na vybraný počet dní. Dobrým príkladom využitia poistenia na krátku dobu je detský letný tábor, kde sú pohybové aktivity na dennom poriadku, ale svoje využitie nájde napríklad aj pri maratóne či turistickej prechádzke. Pri návšteve slovenských hôr určite oceníte aj krytie zásahu Horskej záchrannej služby, ktoré je tiež jeho súčasťou. V prípade krátkodobého poistenia je cena krytia už od 0,99 € za deň, pri dlhodobom poistení ste však chránený celoročne už od 59 € za rok.

Poistenie úrazu a života Spirit kryje:

  • Hospitalizáciu následkom úrazu – poistná suma 10 €/deň a dvojnásobné plnenie v prípade JIS, ARO alebo neodkladnej operácie.
  • Denné odškodné vyplatené už počas liečby – vo výške 10 €/deň, na ktorú vzniká nárok od prvého dňa liečby a vypláca sa už počas nej.
  • Trvalé následky a smrť v dôsledku úrazu – slúži na zabezpečenie poistenej osoby, resp. pozostalých.

O rizikách spojených s následkami úrazov sa môžete dočítať viac v našom blogu na tomto odkaze.

Životné poistenie Vital

Naše životné poistenie je obľúbené u klientov, ktorí požadujú komplexnú ochranu a finančné zabezpečenie vo všetkých životných situáciách, nielen pri úrazoch. Ponúka širokú škálu voliteľných pripoistení, z ktorých si každý môže vybrať to svoje. Patria sem:

  • vážne choroby dospelých a detí,
  • denné odškodné liečenia úrazu,
  • dlhodobá práceneschopnosť,
  • chirurgický zákrok,
  • hospitalizácia,
  • invalidita či smrť.

Parametre pripoistení môžete počas trvania poistenia upravovať v závislosti od vašej aktuálnej životnej situácie. Poistenie Vital je určené pre všetky vekové kategórie od detí až po seniorov a poskytuje finančné oporu v nepredvídateľných situáciách, ktoré môžu nepriaznivo ovplyvniť schopnosť splácať záväzky. Preto, ak splácate hypotéku či spotrebný úver, tento typ poistenia by u vás rozhodne nemal chýbať.

Cestovné poistenie

Nezáleží na tom, či sa chystáte do zahraničia na dovolenku alebo pracovnú cestu. Cestovné poistenie by malo byť v každom prípade samozrejmosťou. V závislosti od vašich potrieb a dĺžky pobytu v zahraničí sa môžete rozhodnúť pre krátkodobý alebo dlhodobý variant.

Sumy za liečebné náklady sú v zahraničí často násobne vyššie v porovnaní so slovenskými. Základnou súčasťou poistenia je preto poistenie liečebných nákladov až do 300 000 €, ktoré pokrýva náklady vzniknuté v zahraničí v súvislosti s akútnym ochorením, úrazom alebo smrťou. Krátkodobé cestovné poistenie využijete pri predĺžených víkendoch, lyžovačkách či nákupoch v zahraničí a opäť máte možnosť vybrať si z kombinácie pripoistení, akými sú:

  • úrazové pripoistenie,
  • zodpovednosť za škodu na zdraví alebo majetku,
  • meškanie batožiny a odletu,
  • nepojazdné vozidlo,
  • právna pomoc.

Ak však cestujete do zahraničia počas roka viackrát alebo na dlhší čas, vhodným variantom pre vás je dlhodobé cestovné poistenie. V závislosti od zvoleného balíku poskytuje poistenie ochranu na 60, 90 alebo v prípade balíku pre mladých až 180 dní. Dlhodobé cestovné poistenie je preto výhodné uzavrieť aj napríklad pri štúdiu či brigáde v zahraničí. Jeho súčasťou je taktiež poistenie zásahu Horskej záchrannej služby na území slovenských hôr.

Ak máte v ČSOB účet, cestovné poistenie môžete získať s výhodnou zľavou k platobnej karte. K účtu Extra Pohoda je navyše cestovné poistenie vo variante Standard bez poplatku.