Praktické tipy, ako predchádzať finančným následkom úrazov

Či už ide o adrenalínovú jazdu lesom na bicykli alebo letnú turistiku, úrazy pri rekreačných športoch sú častou príčinou práceneschopnosti, ktorá môže nepriaznivo zamiešať karty v rodinnom rozpočte. Prečítajte si, ako predchádzať finančným následkom úrazov a čo môžete spraviť, aby ste úrazy minimalizovali.

prečítané do 5 minút

18.2.2021, aktualizované 16.7.2024

Príčinou úrazov býva nepozornosť aj zanedbaná rozcvička

Rozcvička pred fyzickou aktivitou má veľký zmysel aj napriek skutočnosti, že mnohí jej nie sú ochotní venovať dostatok času. Mala by byť pritom neodmysliteľnou súčasťou nielen každého tréningu, ale aj zdravého štartu dňa. Práve rozcvička zvyšuje teplotu tela a zahrievaním svalov, šliach a kĺbov pomáha predísť zraneniam pri fyzickej námahe.

Od natiahnutého svalu až po trvalé následky

Úrazov pri pohybovej aktivite pribúda, preto je dôležité, aby na ich následky mysleli nielen aktívni športovci, ale aj rekreační. Práve u nich sa zranenia vyskytujú častejšie. Bez ohľadu na to, či ide o ľahší alebo ťažší úraz, zranenia môžu spôsobiť výpadok príjmu.

Pred finančnými následkami úrazov sa však dá chrániť. Vhodnou voľbou môže byť poistenie úrazu a života, ktoré vám zabezpečí krytie v prípade krátkodobých či trvalých následkov úrazu. vás kryje pred krátkodobými či trvalými následkami úrazov.

Úraz dieťaťa v letnom tábore či na výlete so školou

Deti svoj voľný čas radi trávia rôznymi dobrodružstvami, vďaka ktorým získavajú nezabudnuteľné zážitky. Či už ide o školský výlet, letný tábor alebo prázdniny so starými rodičmi, je dobré myslieť na ich bezpečnosť.

Pri rekreačných športoch by mal byť samozrejmosťou zodpovedný dozor a ochranné prostriedky ako prilba alebo chrániče. Nie vždy sa však dá všetko ustriehnuť a asi každý zažil v detstve nejaké odreniny či zlomeniny.

Okrem pár štichov či sadry môže úraz priniesť aj výpadok príjmu rodiča kvôli starostlivosti o malého pacienta. Poistenie môže pokryť náklady na hospitalizáciu aj odškodné za trvalé následky. Okrem iného sa môžu hodiť aj asistenčné služby s lekárom na telefóne, ktorý poradí ohľadom liekov či dostupnosti pohotovostných služieb a lekární.

Úrazové poistenie ako povinná letná výbava

Poistenie úrazu a života Spirit ponúka na výber z dvoch balíkov pre dospelé osoby a zároveň balík pre vaše dieťa. Je ideálne pre jednotlivcov aj celé rodiny. Môžete ho uzavrieť online na pár dní, týždňov či mesiacov, vždy však bez otázok na zdravotný stav. Dbajte na bezpečie seba a svojich blízkych a užite si spoločné chvíle s dobrým pocitom.

Mám záujem o poistenie Spirit