SMART domácnosť je spojením komfortu a bezpečia

 

SMART systémy už dávno nie sú hudbou budúcnosti a stretávame sa s nimi pravidelne. Na dennom poriadku ich využívajú mnohé pracoviská, obchody či domácnosti. Nie sú totiž určené len pre technologických nadšencov, ale najmä pre tých, ktorí majú radi komfort, prehľad a hlavne bezpečnosť. Prečítajte si o tom, ako vie SMART domácnosť zjednodušiť každodenné fungovanie bez nutnosti manuálneho zásahu.

Asistent, ktorý sa postará o všetko

Áno, pripraví vám aj kávu. Má však mnoho zaujímavých funkcií, ktoré sa postarajú o vaše pohodlie a bezpečnosť zároveň. Medzi najvýznamnejšie funkcie inteligentnej domácnosti môžeme zaradiť:

  • Úsporu spotreby energie.
  • Automatické regulovanie kúrenia.
  • Monitorovanie interiéru a exteriéru.
  • Kontrolu kvality vzduchu v domácnosti.
  • Senzory pohybu, teploty, dymu, úniku plynu.

Inteligentná domácnosť dokáže usporiť nemalé sumy vďaka znižovaniu spotreby energie. Postará sa napríklad o to, aby bola v domácnosti udržiavaná vhodná teplota bytu, aj v čase vašej neprítomnosti. Výhodou je, že všetko aktuálne dianie v domácnosti môžete kontrolovať odkiaľkoľvek vo svojom smartfóne. Rovnako tak môžete na diaľku zadávať úlohy, ktoré má riadiaca jednotka SMART domacnosti vykonať. Kľudne aj spomínanú kávu.

Zabezpečenie domácnosti pomocou SMART riešení

Poprednou vlastnosťou tohto systému je bezpochyby zabezpečenie domova, ktoré ochráni vás a váš majetok. Ako prvé stoja za zmienku detektory dymu, oxidu uhoľnatého a ďalších nástrah, ktoré môžu v domácnosti nastať. Vďaka ním sme v prípade úniku škodlivých látok včas alarmovaný, aby sme neboli vystavený nebezpečiu. Populárnymi sú aj vonkajšie IP kamery, ktoré monitorujú okolité dianie za každého počasia aj v noci. Pocit absolútneho bezpečia je predsa pre každú domácnosť prioritou.

Rovnako dôležité je pre bezpečnosť domácnosti aj poistenie

Inteligentná domácnosť sa postará o minimalizovanie možných únikov a incidentov spôsobených v domácnosti. Žiaľ, aj napriek tomu niekedy nastávajú chvíle, kedy podobných situáciám nedokážeme úplne zabrániť. Môže sa jednať napríklad o vytopenie susedov, živelné udalosti ako požiar a víchrica alebo škody spôsobené stavebnou činnosťou cudzej osoby. Je preto dôležité myslieť na poistenie.

Ak takáto situácia nastane, spoľahnúť sa môžete na Poistenie bývania od ČSOB, ktoré si ľahko zriadite online. Súčasťou sú nonstop asistenčné služby, jednoduché nahlásenie poistnej udalosti online cez web alebo aplikáciu ČSOB SmartBanking a široká škála pripoistení, ktoré si môžete nakombinovať podľa vlastných preferencií.