Životné poistenie pre deti - čo všetko môže pokrývať a ako ho správne nastaviť?

Pre rodičov neexistuje dôležitejšia vec ako zdravie svojich detí. Napriek tomu, že urobíte všetko, čo je vo vašich silách, zaručiť ho nedokážete. Čo však dokážete urobiť úplne jednoducho, je uzavrieť životné poistenie pre deti pre prípady, kedy by sa nejaké nepríjemné choroby či úrazy predsa len vyskytli. Aby ste to mali ešte jednoduchšie, rozhodli sme sa spísať všetky dôležité informácie o životnom poistení pre deti - o tom, čo by malo najlepšie poistenie pre deti zahŕňať, ako ho uzatvoriť a tiež, ako si vypočítať poistnú sumu.

prečítané do 5 minút

1.3.2024

Výhody životného poistenia pre dospelých sú už dnes jasné hádam každému. Nešťastia sa však nevyhýbajú ani tým najmladším – hoci by sme si to veľmi želali. V prípade, že by sa vaše dieťa muselo potýkať s vážnou chorobou či úrazom, plnenie životného poistenia pre deti VITAL vám pomôže pokryť náklady na liečbu, hospitalizáciu či trvalé následky úrazu.

Výhody životného poistenia pre deti

Uzavreté životné poistenie pomôže dieťaťu cítiť sa komfortne aj v nepríjemnej situácii – životné poistenie vám pomôže pokryť náklady na zaplatenie nadštandardnej zdravotnej starostlivosti, napríklad na pobyt v nadštandardnej izbe s lepším vybavením, tiež na úpravy bývania v prípade, že bude dieťa nemobilné následkom úrazu, alebo ako bolestné pre dieťa v podobe hračky, ktorá mu pomôže lepšie zvládnuť pobyt v nemocnici či počas liečenia.

Okrem zmiernenia trápenia samotného dieťaťa však plnenie životného poistenia pre dieťa poslúži aj na náhradu dočasného výpadku príjmu rodiča, ktorý s dieťaťom trávi čas v nemocnici či počas liečenia. Už od 5 € mesačne sa môžete spoľahnúť na to, že o vaše dieťa a o vás bude v prípade potreby finančne postarané a vy sa tak budete môcť sústrediť len na to najdôležitejšie – byť tam pre dieťa a starať sa o čo najrýchlejšiu rekonvalescenciu.

Výhody, ktoré detské poistenie prináša, oceníte nielen v prípade hospitalizácie v nemocnici, ale aj doma. Neoceniteľnou výhodou je lekár na telefóne. Ide o asistenčnú službu, ktorú prináša pripoistenie Medifón. Vďaka nej získavate nielen možnosť telefonicky kontaktovať lekára v prípade potreby, ale aj získať informácie o pohotovostných lekárňach, zdravotníckych zariadeniach či rehabilitačných zariadeniach v okolí. Pripoistenie Mediservis vám zas v prípade potreby zabezpečí domácu ošetrovateľskú starostlivosť, návštevu lekára v domácnosti či vypracovanie druhého lekárskeho názoru.

TIP: Viac informácií o službách Medifon a Mediservis nájdete v časti Asistenčná služba k poisteniu VITAL.

Čo všetko pokryjú pripoistenia?

Rizikové životné poistenie pre deti VITAL vám umožní vyskladať si pripoistenia podľa seba. Okrem základného poistenia, kde sa poistná suma začína na sume 3 € mesačne, môžete dieťa pripoistiť na vážne choroby ako je rakovina, choroby srdca či iných orgánov, ale napríklad aj epilepsia a ďalšie (pozrite si zoznam vážnych ochorení detí, ktoré pokrýva poistenie VITAL).

Okrem chorôb odporúčame zvážiť aj úrazové pripoistenie pre deti, keďže úrazy sa deťom nevyhýbajú, ani keby sme starostlivo sledovali každý ich krok. Úrazové poistenie pre deti pokrýva trvalé následky úrazu. Osobitne môžete zvoliť pripoistenie na denné odškodné úrazu, ktoré vám ako rodičovi pokryje výpadok zo zamestnania, ale aj pripoistenie na hospitalizáciu, ktoré pomôže dieťaťu zabezpečiť nadštandardné podmienky a liečbu.

TIP: V prípade, že už máte aspoň jeden produkt od ČSOB Finančnej skupiny, získavate na životné poistenie zľavu.

Ako poistenie zriadiť?

Ako zákonný zástupca môžete uzatvoriť už aj životné poistenie pre novorodenca – od 14. dňa od jeho narodenia. Zriadiť ho môžete aj online na www.csob.sk, pričom vám celý proces nebude trvať dlhšie ako 10 minút. Zaplatiť môžete bankovým prevodom alebo online platbou a elektronicky vám budú zaslané aj všetky dokumenty. Zriadiť životné poistenie pre svoje dieťa tak môžete z pohodlia svojho domova prakticky kedykoľvek.

Vypočítať cenu, vám pomôže online kalkulačka na výpočet poistného.

TIP: Ak si zriadite životné poistenie VITAL online, môžete získať DNA Complex test v hodnote 349 € zadarmo. Test vám pomôže odhaliť predispozície na rôzne ochorenia, vďaka čomu dokážete lepšie predchádzať ich následkom.

Čo je investičné životné poistenie pre deti a aké sú jeho výhody?

Životné poistenie pre deti VITAL môže byť aj investičné životné poistenie. Ide teda o typ poistenia, ktoré kombinuje výhody životného poistenia a investovania do fondov. Pri uzatváraní poistenia si môžete vybrať jednu z troch investičných stratégií (vyvážená, rastová a dynamická, ktoré môžete navyše každý rok v prípade potreby zmeniť), vďaka čomu sa budú peniaze, ktoré za životné poistenie platíte pravidelne, zhodnocovať. Na investovanie do fondov nemusíte byť odborníkmi, v ČSOB ho zabezpečuje skúsený správca fondov, spoločnosť KBC Asset Management, ktorá vám umožní investovať s nízkym alokačným poplatkom vo výške 3 %.

Pred nástrahami života deti neuchránite, môžete im však pomôcť vytvoriť bezpečnú sieť v prípade, že sa s nimi v živote stretnú – a v prípade životného poistenia pre deti to platí dvojnásobne.

Odborný garant článku:

Michaela Fábryová

Riaditeľka odboru produktového manažmentu

Najnovšie články